6 slechte ingrediënten voor natuurlijk krullend/kroes haar en waarom?

Sommige ingrediënten kan je maar beter vermijden voor je haar. Een verpakking van een haar product is altijd erg aantrekkelijk met de kleuren en wat ze je beloven wat het met je haar zal doen. Jammer genoeg is dit niet altijd te vertrouwen en zal je maar zelf moeten kijken op de ingrediënten lijst op het product. Natuurlijke haar producten zijn over het algemeen wel wat duurder maar daar krijg je meer voor terug namelijk...gezonder haar!

1. Siliconen


Siliconen zitten vaak in haar producten om het haar in model te houden en het te laten glanzen ook ziet het haar er gezonder uit. Maar toch, siliconen bevat geen verzorgende eigenschappen. Het laat het haar glanzen doordat het een laagje om je haar heen legt. Ook laat siliconen het hoofdhuid niet ademen doordat het het afsluit, daardoor word het haar vettig.Van siliconen gaat je haar aan elkaar plakken en als het daarna kamt bijvoorbeeld of even aan je haar zit komen er allemaal witte haar roosjes vrij en ook op je hoofdhuid. Een voordeel is wel dat siliconen je haar niet laat pluizen maar wat er tegenover staat is niet al te best.Niet water oplosbare siliconen kan je alleen weghalen met sulfaten maar sulfaten zorgen er weer voor dat je haar uitdroogt, allebei vermijden dus. Hieraan herken je de siliconen op een ingrediënten lijst van een product.
  • Cetearyl methicone
  • Cetyl Dimethicone
  • Cyclomethicone
  • Cyclopentasiloxane
  • Dimethicone
  • Dimethiconol,
  • Stearyl Dimethicone
  • Amodimethicone (en) Trideceth-12 (en) Cetrimonium Chloride
  • Trimethylsilylamodimethicone. 





 

 

 

 

 

 

 

  

2. Parabenen

  Parabenen worden in cosmeticaproducten gebruikt als conserveermiddelen. Het blijft zo langer houdbaar. er word een lange tijd beweerd dat parabenen borstkanker veroorzaakt.Omdat parabenen een zwak oestrogeenachtige werking hebben en oestrogeen een rol speelt bij het ontstaan en de groei van borstkanker. Toch zijn er niet veel medische bewijzen voor. Maar uit voorzorg kan je het willen vermijden.

Soorten parabenen:

- Methylparabenen
- propylparabenen
- butylparabenen
- ethylparabenen

Voorbeeld van een parabenen vrije shampoo:




Chi Argan oil shampoo

 

 

 

 

 

 

3. synthetische geuren

  Het zit vaak in vele shampoos, conditioners, haarcrèmes, haar puddings enzovoort. Je ziet het bij de ingrediënten door het woord fragrance. Dit kan aanduiden op veel verschillende soorten bestanddelen. Sommige mensen kunnen er hoofdpijn van krijgen, duizelig van worden, overgeven en irritatie geven op de huid. Het is daarom beter om producten te gebruiken zonder parfum.

4. Minerale oliën


 Dit ingrediënt word in vele haarcrèmes gebruikt. het zorgt ervoor dat je haar vochtig blijft wat natuurlijk erg handig is voor krullend en kroes maar. Minerale oliën zetten een laagje om je haar waardoor het niet goed kan ademen, er kan niks meer in of uit het haar. een voorbeeld van  een minerale olie is petroleum, dit is een niet natuurlijke olie. Als alternatief kan je kokosolie, jojoba olie en Argan olie gebruiken. Maar lees goed op de verpakking of het 100% puur is en dat er geen toegevoegde ingrediënten in zitten.






 

5. Alcohol


Alcoholen in haar producten drogen je haar over het algemeen heel erg uit.De belangrijkste zijn: menthanol, methanol, ethanol, propanol, SDA40, SD alcoholen, alcohol denat, specially denaturated alcohol, isopropyl alcohol, propyl alcohol, benzyl alcohol, ethyl alcohol en gewoon pure ‘alcohol’. Alle andere -yl alcoholen (zoals cetyl alcohol) zijn wel goed voor je haar. Dit zijn vettige alcoholen, die het haar voeden en ervoor zorgen dat je het haar beter kan kammen.

 

  6. sulfaten

 Sulfaten zitten in veel shampoos om je haar te reinigen. Gebruik er niet al te veel van vooral niet als je krullend haar hebt maar ook als je een gevoelige huid hebt, jeukende hoofdhuid en beschadigd haar. Sulfaten halen de natuurlijke oliën van je hoofdhuid en haar weg. Het vermijden van sulfaten is nog beter. Daarom zijn er ook sulfaat-vrije shampoos. Ik heb een paar sulfaat vrije shampoos opgezocht.
Bumble and Bumble curl care shampoo

Kérastase bain curl ideal shampoo

Schwarszkopf BC color Freeze Sulfate-free shampoo

















Chi Argan oil shampoo













Welke natuurlijke producten gebruik jij voor jouw krullend haar? Laat het mij weten!


 Get to know me with pinterest!
Follow me! Misschien haal je hier wat inspiratie, tips en ideeën uit.? Kijk gerust rond.
https://nl.pinterest.com/veroniquekdd/boards/







Reacties

Een reactie posten

Populaire posts