Haarmasker samenstellen ?


Als je je haar een keer ( wel vaker doen!!!) een diepe 'treatment' wilt geven is een eigengemaakte masker een goed idee. Zo weet je zeker dat er natuurlijke ingrediënten in zitten en wat er precies in zit. De haarmasker kan je één keer per week in je haar doen. Wanneer je de haarmasker hebt samengesteld kan je het in een blender fijn maken als er grove deeltjes in zitten. Als je geen blender hebt kan je het ook fijn prakken met een vork. Maak je haar eerst een beetje nat. Masseer de haarmasker op je hoofdhuid. Laat de haarmasker 15 tot 20 minuten intrekken in je haar voor het beste resultaat. Spoel het daarna uit je haar met lauw water. Hieronder geef ik een paar ideeën van verschillende ingrediënten om een haarmasker samen te stellen.


De ingrediënten die aan bod komen, zijn:

- Ei
- Avocado
- Aloë vera
- Honing
- Olijfolie
- Arganolie
- Kokosolie



 De volgende ingrediënten zijn goed voor droog, beschadigd haar. Ook zal je haar meer glans krijgen en meer hydratatie.  🎇



Eieren




Je zal  denken dat door de rauwe geur van ei je haar vreemd gaat ruiken maar dat komt goed. Zodra je het met andere ingrediënten mixt zal het weer normaal gaan ruiken. Ook wordt het natuurlijk weer uitgespoeld. Gebruik alleen het eigeel voor droog haar en alleen het eiwit voor als je vet haar hebt. In eigeel zit proteïne en houdt de vochtbalans van je haar op peil zodat het niet droog aanvoelt. Ei verstevigd je haar extra. Ei kan je minder vaak in je haar doen dit kan ongeveer om de drie weken gebruikt worden omdat je haar anders juist beschadigd als je het te vaak doet.



Avocado


Avocado is een heel bekend ingrediënt voor een haarmasker. Ook om het een beetje dikker te maken en structuur te geven natuurlijk, maar daarnaast is avocado ook erg gezond voor je haar (en huid). Avocado's zijn rijk aan vitamine A,B, C en E, plantaardige oliën en mineralen.Een avocado bestaat uit 30% aan gezonde vetten. Avocado is erg goed voor je dooie punten en hydrateert goed. 

Prak of blender de avocado wel goed zodat het geen klonten meer heeft, want als het nog klonten heeft is het lastig om in je haar te smeren. Ook blijven er misschien na het uitspoelen nog klonten in je haar zitten die opdrogen.






Aloë vera



Aloë vera zorgt voor erg veel hydratatie want de geelachtige slijmerige substantie bestaat voor 99% uit water. Hierbij gebruik je de pulp van de plant. Het slijmerige gedeelte dus. Aloë vera laat je haar glanzen en voorkomt roos en haaruitval. Zeef de aloë vera wel goed want de witte stukjes kunnen in je haar blijven en kunnen wit uitslaan als je haar opdroogt. Dus gebruik het zeker als je onder andere een diepe vochtinbrengende behandeling wilt voor je haar. Aloë vera bestaat uit onder andere heel veel vitamines en mineralen.






Honing




Honing is een goed ingrediënt voor een haarmasker. Maar gebruik het niet individueel want dat gaat te veel plakken en meng het heel goed met de andere ingrediënten. Gebruik hierbij wel natuurlijke honing dat onbewerkt is voor het beste resultaat. Honing laat je haar erg veel glanzen en hydrateert je haar.









                                  

                                  Oliën




Olijfolie



Olijfolie maakt het haar zacht en zorgt voor anti- klit. Olijfolie bevat antioxidanten die voorkomen dat stoffen van de buitenlucht je haar beschadigen.Ook bevat olijfolie voedingsstoffen als vitamine E, Vitamine D, biotine( hetzelfde als vitamine B8 en is nodig om energie uit eten vrij te maken en speelt een rol bij de vorming van vetzuren. Biotine houdt de huid en haar gezond) en niacine( vitamine B3 is belangrijk voor de energievoorziening). Olijfolie hebben veel mensen vaak al in huis dus dat is erg handig.










Arganolie




Arganolie kwam in een van mijn vorige blog al langs. Arganolie zorgt voor het dikker worden van het haar. En heeft alleen maar voordelen voor het haar. Het bevat een hoog percentage vitamine E en dat zorgt voor goed herstel van droog haar. Arganolie is altijd welkom dus.





Kokosolie




Kokosolie kan je vaak vinden in de supermarkt omdat er ook mee gekookt word. Je vindt het vaak in vaste vorm maar door genoeg wrijving of het even te verhitten wordt het snel vloeibaar. Kokosolie is een hele licht olie voor je haar want het trekt snel in en laat het haar niet aan elkaar plakken. Het zorgt voor pluisvrij en zacht haar. Ook beschermt het je haar tegen uitdroging van de zon .De olie dringt diep door in je haar en het gaat verlies van proteïnen tegen. Hierdoor wordt je haar dikker en sterker. Gebruik deze fantastische olie zeker in je haarmasker!



Gebruik van deze ingrediënten minimaal 2. Stel het zelf samen en heb er plezier in! Want je haar verzorgen is toch het leukste wat er is?¿






 Heb jij nog tips voor ingrediënten voor een haarmasker? Let me know! En tot de volgende blog.



Get to know me with pinterest!
                      Follow me! Misschien haal je hier wat inspiratie, tips en ideeën uit.? Kijk gerust rond.



Reacties

Populaire posts